118 Unge Kæmper Om 40 Elevpladser På Oksbøl Kaserne

Billede: Jumpstory

Der er kamp om pladserne på Oksbøl Kaserne, hvor 118 unge i denne uge kæmper om af få en af de 40 pladser som konstabelelev på Oksbøl Kaserne.

I løbet af ugen skal ansøgerne skæres ned fra de 118 til de 40, hvilket sker gennem en optagelsesprøve, hvor de testes i diverse fysiske discipliner, samt får en helbredsundersøgelse, samt en psykologsamtale.

Stor efterspørgsel på elevplads i Oksbøl

Forsvaret får ikke svært ved at finde elever i Oksbøl. Feltet af de 118 unge der er til optagelsesprøven i denne uge, blev skåret ned fra de omkring 230 ansøgere. Der var med andre ord næsten seks ansøgere for hver tilbudt elevplads på kasernen i Oksbøl.

Konstabeluddannelsen tager ni måneder at gennemføre. Der er her tale om en komprimeret udgave af hærens basisuddannelse, altså den som man tager som værnepligtig, og konstabeluddannelsen. De to tager til sammen normalt et år, men som konstabelelev kan den gennemføres på de blot ni måneder.

Skulle man være blandt de 78, der ikke kommer gennem nåleøjet, er der stadig en mulighed for en karriere ved Forsvaret. Her kræver det blot, at man lange vej på et år, hvor man først er værnepligtig og efterfølgende tager konstabeluddannelsen. 

Oksbøllejren kan snart fejre 100-års jubilæum. Kasernen blev nemlig oprettet tilbage i 1929. 

Som konstabelelev i hæren tjener man cirka 18.300 kr. om måneden. Efter godt to år, man man blive forfremmet til overkonstabel og overkonstabel af første grad. Næste forfremmelse derefter er korporal.

Tak til avXperten

Vi vil gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. 

AvXperten er en danskejet webshop, der har et hav af smarte elektroniske gadgets. På deres hjemmeside kan du blandt andet finde en digital fotoramme og meget mere