Varde Kommune Skærer Ned For Testkapaciteten

Billede: Pexels.com

Halvdelen af befolkningen er nu vaccineret, enten med deres første eller andet stik. Derfor forbereder Varde kommune nu på en nedskæring af de lokale testcentre.

27.243 personer i Varde kommune er påbegyndt vaccinationen, imens 13.994 personer er færdigvaccineret. Sådan lyder tallene for Varde kommune. Derfor er det ikke længere nødvendigt at have så mange testcenter åbne og det sker i uge 26. 

"Vi begynder at kigge på at skære testkapaciteten ned, da antallet af test er faldet markant" siger sunhedschefen Hanne Josefsen. 

Tomme PCR-teste

Test-tagerne er faldet med 30 - 40 % i forhold til April, hvor der blev foretaget ca 72.000 kvikteste i kommunen alene. Derudover kommer regionens PCR test og kommunens egne test for medarbejderne. 

Sunhedschefen understreger også at der ikke kommer til at blive pillet ved PCR-testcentrene i Ølgod og Varde, men at de 11 kvikcentre i kommunen på nær den ved sommerhusområderne, vil blive skåret ned i løbet af uge 26, altså fra Mandag d. 28. Juni. 

Dog er sunhedschefen ikke helt sikker på hvordan nedskæring skal forløbe, om det er nedskæring på de ansatte eller om der skal skæres ned for antallet af dage, hvor centrene har åbne. 

Derudover oplyser hun at borgerne hen over sommeren vil blive opdateret på kommunens hjemmeside.

 
Kultur Farvel til Paul Cunningham

Fastfoodkæden McDonald's kunne i går afsløre at deres tredje signatur burger Homestyle, ikke bliver med vores Paul Cunningham.  Befolkningen fra…

Kultur Næsbjerg har programmet for kulturugen på plads

Næsbjerg har programmet for 2020 udgaven af Næsbjerg Kulturuge på plads. Årets kulturuge finder sted fra den 23. oktober og frem til og med den 1. nov…